Migdałowa Czekolada Gotowane Gruszki
Migdałowa czekolada gotowane gruszki jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, anyż Gwiaździsty, liść laurowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 36%. Spróbuj Migdałowy Szampan gotowane gruszki z migdałową bitą śmietaną, Gotowane gruszki w sosie migdałowym, oraz Gotowane gruszki z kremem migdałowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. sok z cytryny i pomarańczy. W szerokim rondlu umieść sok, wino, wodę, miód, czarny pieprz, goździki, kardamon, anyż i liść laurowy. Obrane gruszki delikatnie włóż do płynu.
Zrób koło pergaminu, który jest o 1/2 cala większy niż garnek i całkowicie pokryć powierzchnię papierem pergaminowym. Upewnij się, że gruszki są całkowicie zanurzone, ale nie dotykają dna garnka. Doprowadzić do wrzenia płyn i gruszki, a następnie zmniejszyć ogień do tuż poniżej gotować.
Podczas gdy gruszki są kłusowania, migdały pieczone w piekarniku, aż złoty kolor brązowy, około 10 minut.
Gotować gruszki do miękkości widlastej. Delikatnie przenieś gruszki do szklanej lub ceramicznej miski.
Wlać tyle płynu kłusowniczego na gruszki, aby po prostu przykryć. Przykryć i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, najlepiej na noc.
Odcedzić pozostałą ciecz kłusowniczą i wrócić do rondla. Gotować na dużym ogniu, aż do uzyskania syropowej konsystencji lub syrop pokryje tylną część łyżki. Schłodzić, aż gruszki zostaną podane.
W podwójnym kotle rozpuść czekoladę, aż będzie gładka. Każdą schłodzoną gruszkę zanurzyć w roztopionej czekoladzie, a następnie zwinąć w pokrojone migdały.
Umieścić na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż czekolada jest ustawiona, około 30 protokół. Lekko skropić cieczą o zmniejszonym kłusownictwie i podawać w temperaturze pokojowej.