Mieszanka do ciasteczek czekoladowych w słoiku
Potrzebujesz deseru bez nabiału ? Mieszanka ciasteczek czekoladowych w słoiku może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 36 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 90 kalorii . Za 19 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilku osobom bardzo spodobało się to danie kuchni południowej. 95 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką mąkę, cukier, kakao i kilka innych składników, możesz je przygotować. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Wypróbuj Pineapple Cake Mix Cookie Bars , Cake Mix Cookie Bars Brownie i Southern 7 Layer Salad in a Mason Jar, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Odstaw.
W 1 kwarta słoika o szerokim wlocie ułóż warstwami ciemny brązowy cukier, biały cukier, kakao, posiekane orzechy pekan i kawałki czekolady. Ubij wszystko mocno, zanim dodasz mieszankę mąki, będzie ciasno pasować.
Przyklej etykietę z następującą instrukcją: Ciasteczko czekoladowe
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita (175 stopni Celsjusza)
Wylej mieszankę ciasteczek do dużej miski. Dokładnie wymieszaj mieszankę rękoma.
Wymieszaj 3/4 szklanki zmiękczonego masła lub margaryny, 1 jajko, lekko ubite i 1 łyżeczkę wanilii. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i umieść w odstępach 2 cali na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 11 do 13 minut. Ostudzić przez 5 minut na blasze do pieczenia, a następnie przenieść na kratkę.