Mieszana tarta czekoladowo-orzechowa
Mieszana Tarta Czekoladowa Orzechowa to deser na 14 osób. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 7 g białka i 26 g tłuszczu. Za 1,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka połówek orzechów pekan, pistacji, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 25%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Tarta czekoladowo-orzechowa w cieście ciasteczkowym, Tarta z mieszanymi orzechami i Ciasteczka czekoladowe z kawałkami masła orzechowego.
Instrukcje
W małej misce połącz mąkę i cukier; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać drobne okruchy.
Dodać śmietanę i wanilię, wymieszać widelcem, aż ciasto utworzy kulę. Dociśnij spód i boki nienasmarowanej karbowanej płyty 11-calowej. forma do tarty z wyjmowanym dnem; odłożyć na bok.
Umieść orzechy w robocie kuchennym; przykryć i przetwarzać aż do posiekania. W dużej misce ubij jajka, syrop kukurydziany, brązowy cukier, masło i ekstrakty, aż masa będzie gładka. Wymieszaj kawałki czekolady i mieszankę orzechów; wlać do skorupy.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż środek się zetnie. Studzimy na drucianej kratce. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tarta w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.