Mielone jagnięce kebaby Kofto z polewą z granatu, ziemniakami przyprawionymi bengalskim i perskim ogórkiem Raita

Mielone jagnięce kebaby Kofto z polewą z granatu, ziemniakami przyprawionymi bengalskim i perskim ogórkiem Raita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj mielone jagnięce Kofto kebaby z granatem glazury, Bengalskie przyprawione ziemniaki i Perski ogórek Raitan spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1432 kalorii, 58g białka, oraz 97 g tłuszczu każdy. Na 9,83 zł za porcję, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szalotki, sok z cytryny, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Luleh Kebabs - Perskie Mielone Jagnięce Kebaby, Mielone kebaby jagnięce i szalotki z melasą z granatu, oraz Noga jagnięcych kebabów z granatem glazury dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: 12 (10-calowe) bambusowe szaszłyki, moczone w wodzie przez 30 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1
Ogórek, miętę, czosnek i jogurt wymieszać w dużej misce z dużą ilością soli i pieprzu, do smaku. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W przypadku ziemniaków: napełnij duży garnek zimną wodą i umieść na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać ziemniaki i sporą dawkę soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół. Gdy ziemniaki są ugotowane, odcedzić i przepchnąć je przez ricer.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
4
Rozgrzać olej rzepakowy w dużej patelni saute na średnim ogniu. Po połysku, dodać przyprawę Panch puran. Gotować mieszankę przypraw aż pachnące i przyprawy zaczynają pop, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę i podsmażyć do miękkości i lekko rumiane. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodać ziemniaki i spłaszczyć je łopatką, gotować około 5 minut, mieszając i spłaszczając kilka razy, aż dno stanie się trochę chrupiące. Ziemniaki doprawiamy solą i pieprzem do smaku i utrzymujemy w cieple, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
W międzyczasie, w robocie kuchennym, połączyć pietruszkę, miętę, szalotkę, skórkę z cytryny i czosnek i pulse, aż drobno mielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Dodaj mieszaninę do miski z mieloną jagnięciną, sodą oczyszczoną i dużą ilością soli i pieprzu, do smaku. Zagniataj, aż mieszanina stanie się lepka, wygląda jak kawałek dzianiny i zachowuje swój kształt. Ściągnij małą kulkę mięsa i uformuj w tłusty cylinder. Nawlecz szaszłyk przez środek wzdłuż, i wygładzić mięso w dół szaszłyk, aż będzie nawet w dół. Powtórzyć z resztą mieszanki mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Kebaby położyć na naoliwionej blasze do pieczenia i skropić odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
10
Połącz melasę z granatu, sok z cytryny i musztardę w małej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Rozpal grilla lub podgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Ułóż kebaby na gorącym grillu, obracając co 2 do 3 minut, obficie szczotkując mieszanką granatów. Gotować kebaby, aż rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
13
Kebaby przełożyć na półmisek i podawać z ziemniakami i raitą na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
RaitaRaita
14
Ogórek, miętę, czosnek i jogurt wymieszać w dużej misce z dużą ilością soli i pieprzu, do smaku. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
W przypadku ziemniaków: napełnij duży garnek zimną wodą i umieść na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
16
Dodać ziemniaki i sporą dawkę soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół. Gdy ziemniaki są ugotowane, odcedzić i przepchnąć je przez ricer.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
17
Rozgrzać olej rzepakowy w dużej patelni saute na średnim ogniu. Po połysku, dodać przyprawę Panch puran. Gotować mieszankę przypraw aż pachnące i przyprawy zaczynają pop, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
18
Dodaj cebulę i podsmażyć do miękkości i lekko rumiane. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
19
Dodać ziemniaki i spłaszczyć je łopatką, gotować około 5 minut, mieszając i spłaszczając kilka razy, aż dno stanie się trochę chrupiące. Ziemniaki doprawiamy solą i pieprzem do smaku i utrzymujemy w cieple, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
20
W międzyczasie, w robocie kuchennym, połączyć pietruszkę, miętę, szalotkę, skórkę z cytryny i czosnek i pulse, aż drobno mielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
21
Dodaj mieszaninę do miski z mieloną jagnięciną, sodą oczyszczoną i dużą ilością soli i pieprzu, do smaku. Zagniataj, aż mieszanina stanie się lepka, wygląda jak kawałek dzianiny i zachowuje swój kształt. Ściągnij małą kulkę mięsa i uformuj w tłusty cylinder. Nawlecz szaszłyk przez środek wzdłuż, i wygładzić mięso w dół szaszłyk, aż będzie nawet w dół. Powtórzyć z resztą mieszanki mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
22
Kebaby położyć na naoliwionej blasze do pieczenia i skropić odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
23
Połącz melasę z granatu, sok z cytryny i musztardę w małej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
24
Rozpal grilla lub podgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
25
Ułóż kebaby na gorącym grillu, obracając co 2 do 3 minut, obficie szczotkując mieszanką granatów. Gotować kebaby, aż rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
26
Kebaby przełożyć na półmisek i podawać z ziemniakami i raitą na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
RaitaRaita

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Jules Taylor Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Jules Taylor Gruner Veltliner
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn