Mexican Pumpkin Empanadas
Mexican Pumpkin Empanadas requires około 1 godzina od początku do końca. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Wiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, dynię, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1688 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dyniowe Curry Empanadas, Pieczone Dyni Empanadas, oraz Empanadas De Flor De Calabaza (kwiat squasha Empanadas).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce, ubić mąkę, 1/3 szklanki cukru, i 1 1/2 łyżeczki soli razem.
Skrócenie pokroić w mieszaninę mąki, aż będzie przypominać grube okruchy; wymieszać wodę, około 2 łyżki na raz, tylko do momentu, aż można zebrać ciasto razem. Ciasto zagnieść kilka razy w misce,a następnie zeskrobać na mąkę.
Ciasto pokroić w ćwiartki, a każdą ćwiartkę pokroić na trzecie, aby uzyskać 12 równych porcji.
Porcje rozwałkować w kulki. Przykryć kulki ciasta ściereczką i pozostawić do odpoczynku podczas wykonywania nadzienia.
Wymieszać dynię, 2 jajka, 1 szklankę cukru, 1 łyżeczkę soli, cynamon, imbir i goździki razem na gładką masę. Na powierzchni mąki rozwałkuj każdą kulkę ciasta w cienkie koło o średnicy około 6 cali; łyżka około 1/3 filiżanki napełniania do środka koła ciasta. Złóż ciasto na nadzienie, aby uzyskać ciasto w kształcie półksiężyca i zagniataj krawędzie Skórki razem z widelcem, pozostawiając małe linie widelca w cieście. Delikatnie położyć empanadas na przygotowanych blach do pieczenia.
Posmaruj wierzch każdego ciasta ubitym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie będzie gorące, a skórki będą błyszczące i rumiane, około 20 minut.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 123 dolarów za butelkę.
![Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo]()
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
AGO Negralada pochodzi z działki Tempranillo, najszlachetniejszej Hiszpańskiej odmiany winorośli. Winorośl jest sadzona w głębokich glebach żwirowych zmieszanych z piaskiem na powierzchni i produkuje wina o charakterystycznym, twardym, garbnikowym charakterze.Starzejąc się 24 miesiące w nowych beczkach z francuskiego dębu, wino rozwinęło teraz swój pełny potencjał. Jego pełna dojrzałość wydobywa się z warstw pachnących owoców truskawek, lukrecji, ziół i minerałów z miękkimi, jedwabistymi taninami na podniebieniu.