Metamorfoza kurczaka Fettuccine Alfredo

Metamorfoza kurczaka Fettuccine Alfredo
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić Makeover Chicken Fettuccine Alfredo w domu. Ten przepis służy 9 osobom. To danie główne ma 514 kalorii, 35 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Za 1,75 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup cebulę, ser Colby-Monterey Jack, mąkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Wypróbuj Makeover Four-Cheese Chicken Fettuccine, Makeover Bacon Chicken Alfredo i Chicken Fettuccine Alfredo, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni, na średnim ogniu, podsmaż kurczaka, przyprawę włoską i 2 ząbki czosnku na 1 łyżce masła, aż kurczak przestanie być różowy; wyjąć i trzymać w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
FettuccineFettuccine
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Na tej samej patelni na pozostałym maśle podsmaż grzyby i cebulę, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj pozostały czosnek; smażyć 1-2 minuty dłużej. Mieszaj mąkę, sól i pieprz, aż się połączą; stopniowo dodawać mleko i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
4
Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
5
Dodaj ser Colby-Monterey Jack, pomidory, śmietanę, 1/4 szklanki parmezanu i zarezerwowanego kurczaka; gotować i mieszać, aż się rozgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
6
Odcedź fettuccinę; podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
7
Posyp każdą porcję 1 łyżeczką pozostałego parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®

Polecane wino: Pinot Grigio, Unoaked Chardonnay

Pinot Grigio i Unoaked Chardonnay to moje ulubione wina z Fettuccine Alfredo. Kremowe, serowe i maślane dania z alfredo można pięknie łączyć z niebekniętym chardonnay lub pinot grigio. La Crema Monterey Pinot Gris z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
La Crema Monterey Pinot Gris
La Crema Monterey Pinot Gris
Aromaty nektarynki, gruszki Bosc, wiciokrzewu i mokrych kamieni rzecznych. Aromaty melona, żółtego jabłka i cytryny Meyer. Żywa kwasowość z długim, ale wyrafinowanym finiszem. Wino to świetnie komponuje się z lekkimi sałatkami, szczególnie z sosami winegret oraz lekkimi makaronami, szczególnie z owocami morza lub cytryną. Spróbuj lepkiego sera camembert i koniecznie prosciutto!
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia18
Magazyn