Memelas z Queso Fresco i Zwęglonym sosem pomidorowym
Memele z queso Fresco i Zwęglonym sosem pomidorowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz dekoracji: kolendra, cebula, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Meksykańskie klopsiki z czerwonym sosem pomidorowym Chile i Queso Fresco, Sałatka z dojrzałych pomidorów z Queso Fresco, kolendrą i Serrano, oraz Seared Queso Fresco I Queso Panela Z Cilantro Mojo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory Broil i chiles w folią wyłożone małe płytkie pieczenia patelni 2 do 3 cali od ciepła, obracając często, aż lekko zwęglone ze wszystkich stron, 3 do 5 minut dla chiles, 12 do 15 minut dla pomidorów (miąższ powinien być miękki). Alternatywnie, char warzywa w gorącym dobrze przyprawione patelni lub żeliwnej patelni na umiarkowanym ogniu.
Pomidory rdzeń i chiles łodygi, następnie przecier z cebulą i 1/2 łyżeczki soli, lub do smaku, w blenderze do gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących składników).
Rozgrzać olej w patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż po prostu gorące. 1/2 szklanki sosu pomidorowego wymieszać z olejem (zmniejsza to rozpryskiwanie), a następnie, gdy bulgotanie energicznie, dodać pozostały sos.
Smażyć, mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 3 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać kolendrę i sól do smaku.
Mieszaj razem masę harina, 1/2 łyżeczki soli i wodę w dużej misce drewnianą łyżką, aż utworzy ciasto. Zagnieść w misce piętą dłoni 1 do 2 minut.
Podziel ciasto na 16 kawałków i zwiń każdy w kulkę 1 1/2 cala.
Tocz kulki na 3-calowe kłody.
Przenieś kłody utworzone na tacę wyłożoną plastikiem i pokrywę z większą folią.
Podgrzać dobrze przyprawione duży żeliwny patelni lub patelni na umiarkowanie wysokiej temperatury, aż do gorąca.
Wytnij 2 (5-calowe) kwadraty z małej plastikowej torby i użyj 1, aby ustawić dolną połowę tortilli. Włożyć kłodę ciasta do prasy i ułożyć drugi kwadrat plastiku. Zamknij naciśnij, naciskając delikatnie na dźwignię, aby spłaszczyć ciasto do owalu 4 - przez 3-przez 3 1/2 cala. Jeśli prasa nie spłaszczy się równomiernie, obróć tortillę o 180 stopni i delikatnie spłaszcz ponownie. (Alternatywnie, użyj wałka do ciasta, aby spłaszczyć ciasto między kwadratami z tworzywa sztucznego.)
Usuń plastik i gotuj owal na gorącej patelni, aż pojawi się skóra i pojawią się małe złote plamy, około 1 1/2 minuty na stronę. Zrób więcej owali, gotowanie 3 lub 4 na raz.
Usuń memele z ciepła i, gdy jest wystarczająco chłodny, aby wytrzymać, uformuj boki: zaczynając 1/2 cala od krawędzi każdej memeli i pracując wokół niej, popchnij niedogotowaną masę w kierunku krawędzi kciukiem i uszczypnij, aby utworzyć bok 1/4 cala. Następnie w kilku miejscach usypać masę w centrum memeli. Jeśli ciasto nadal wydaje się bardzo surowe, gotować memelas do góry nogami na gorącej patelni 30 sekund do 1 minuty.
Posypać około 2 łyżki sera na każdej memeli i top z 1 do 2 łyżek sosu pomidorowego.
Ciepło wypełnione memelas, 4 na raz, na gorącej patelni do bulgotania, o 3 protokół.
* Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Dodaj kolendrę tuż przed użyciem.* Memele można przygotować, bez dodawania nadzienia, 4 godziny wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić w szczelnym plastikowym worku.