Melasa-Pieczona Cebula
Melasa-pieczona cebula wymaga ok. 5 godzin od początku do końca. Ta przystawka ma 218 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Mieszanka wody, melasy, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Melasa-pieczona cebula, Steki z melasą-Glazurowana cebula, oraz Szaszłyki z cebulą i melasą z granatów.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Cebulę obrać i przyciąć, zachowując nienaruszone końce korzeni, a następnie podzielić na pół wzdłuż. Ułóż, pokroić boki w górę, w 1 warstwie w 13 - przez 9-przez 2-calowe szklane naczynie do pieczenia lub inne 2 1/2-quart płytkie naczynie do pieczenia.
Sok pomidorowy, wodę, masło, melasę i sól zagotować w 2-litrowym ciężkim rondlu, od czasu do czasu mieszając, a następnie zalać cebulą.
Cebule piec, odkryte, fastrygowanie z sokami co 30 minut, do miękkości, około 2 godzin.
Ułóż 2 kawałki boczku obok siebie na każdej połowie cebuli i kontynuuj pieczenie cebuli, fastrygując raz sokami w połowie pieczenia, aż cebula będzie bardzo miękka, boczek będzie rumiany, a soki zagęszczone, o 1 godzinę więcej.
Cebulę można piec 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać, pokryte folią, w nagrzanym piekarniku 177° 20 do 30 minut.