Melasa-Pieczona Cebula

Melasa-Pieczona Cebula
Melasa-pieczona cebula wymaga ok. 5 godzin od początku do końca. Ta przystawka ma 218 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Mieszanka wody, melasy, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Melasa-pieczona cebula, Steki z melasą-Glazurowana cebula, oraz Szaszłyki z cebulą i melasą z granatów.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Cebulę obrać i przyciąć, zachowując nienaruszone końce korzeni, a następnie podzielić na pół wzdłuż. Ułóż, pokroić boki w górę, w 1 warstwie w 13 - przez 9-przez 2-calowe szklane naczynie do pieczenia lub inne 2 1/2-quart płytkie naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Sok pomidorowy, wodę, masło, melasę i sól zagotować w 2-litrowym ciężkim rondlu, od czasu do czasu mieszając, a następnie zalać cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Cebule piec, odkryte, fastrygowanie z sokami co 30 minut, do miękkości, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Ułóż 2 kawałki boczku obok siebie na każdej połowie cebuli i kontynuuj pieczenie cebuli, fastrygując raz sokami w połowie pieczenia, aż cebula będzie bardzo miękka, boczek będzie rumiany, a soki zagęszczone, o 1 godzinę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Cebulę można piec 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać, pokryte folią, w nagrzanym piekarniku 177° 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn