Melasa-Indyk Szkliwiony
Melasa-glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 890 kalorii, 122g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz musztardę dijon, melasę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Melasa-Indyk Szkliwiony, Melasa-Glazurowana pierś indyka i żołądź, oraz Pieprz Czarny-Granat Melasa Glazurowana Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. umieść stojak na dużej patelni.
Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć.
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na stojaku w patelni do pieczenia. Doprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Włóż pod skórę na końcu szyi, złóż skrzydła pod i, używając Sznurka kuchennego, zwiąż nogi razem.
Pieczony indyk przez 2 i pół godziny. Gdy soki z patelni zaczynają się formować (sprawdzaj po pierwszej godzinie), zalewaj sokami co 30 minut.
Ubić razem musztardę i melasę.
Wyjąć indyka z piekarnika i posmarować mieszanką melasy. Wróć do piekarnika i kontynuuj pieczenie około 45 minut dłużej, fastrygowanie co 10 do 15 minut (ptak namiot lekko z folią, jeśli zaczyna się zbyt ciemny), lub do termometru mięsa włożonego w najgrubszą część uda, z dala od kości, rejestruje 74°.
Wyjąć sznurek z nóg i odstawić indyka, luźno przykrytego folią, na 20 minut, aby soki ustąpiły. Pokrój indyka i ułóż na talerzu.
Podawać na ciepło z ulubionym sosem.