Meksykańskie ciasto czekoladowe Icebox może być tylko deser, którego szukasz. Na 8,75 zł za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 4709 kalorii, 84g białka, oraz 74g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, śmietanę do bicia, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hot Chocolate Icebox Cake, Ciasto Czekoladowe Icebox, oraz Ciasto Czekoladowo-Lodowe Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dno linii o średnicy 9 cali springform pan z ladyfingers. Linia boków patelni z ladyfingers, stojące ladyfingers obok siebie i zaokrąglony bok na zewnątrz. Wymieszać 3/4 szklanki śmietany, niesłodzonej czekolady i 1/4 szklanki cukru w dużym rondlu na małym ogniu, aż czekolada topi się i mieszanina jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzona Czekolada Do Pieczenia
Krem Do Bicia
8 łyżeczek Likieru RumChata
Czekolada
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć rondel z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Za pomocą miksera elektrycznego, beat 1 szklanka cukru pudru, masło i 1 łyżeczka wanilii w dużej misce do wymieszania. Ubić w schłodzonej mieszaninie czekoladowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Czekolada
Wanilia
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Połączyć pozostałe 2 szklanki śmietany, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka wanilii i cynamonu w innej dużej misce. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj, aż utworzą się jędrne szczyty. Złóż połowę mieszaniny bitej śmietany do mieszaniny czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Bita śmietana
Czekolada
Cynamon
Wanilia
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Połowę czekoladowego nadzienia rozłożyć na patelni wyłożonej ladyfinger. Wierzch warstwą ladyfingers, następnie pozostałą czekoladą nadzienie. Rura lub rozprowadzić pozostałą mieszankę bitej śmietany nad nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
8 łyżeczek Likieru RumChata
Czekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Posypać startą półsłodką czekoladą. Przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.