Meksykański Czekoladowy Budyń Chlebowy
Meksykański czekoladowy budyń chlebowy może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Ten deser ma 377 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cukru granulowanego, rodzynek, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Meksykański Budyń Chlebowy, Meksykański Budyń Chlebowy, oraz Capirotada (Meksykański Budyń Chlebowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Masło 8 na 8 na 2-calowe szklane naczynie do pieczenia. Odstawić.
Umieść kostki chleba w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Mleko zagotować na wolnym ogniu w dużym, ciężkim rondlu.
Dodać czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Używając elektrycznego miksera ręcznego, ubić cukier, jajka i żółtka w średniej misce, aż do wymieszania. Stopniowo ubijać mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj.
Dodać rodzynki i cynamon.
Pozostawić mieszaninę na 1 godzinę (niektóre kremy nie zostaną wchłonięte). Można przygotować i schłodzić do 2 godzin wcześniej.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Piec, aż tylko ustawić i środek porusza się lekko, gdy naczynie jest wstrząśnięty, o 45 protokół. Posypać cukrem pudrem i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.