Meksykańska wołowina ' n ' Rice
Meksykańska wołowina ' n ' Rice może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.77 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 387 kalorii, 32G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Jeśli masz cebulę, sok z limonki, pełnoziarnisty ryż santa Fe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Meksykańska zapiekanka z wołowiną i ryżem, Garnek meksykańska zapiekanka z wołowiną i ryżem, oraz Szybkowar meksykańska wołowina ryż dla # WeekdaySupper.
Instrukcje
Gotować mieloną wołowinę i cebulę na dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, 6 do 8 minut lub aż mięso kruszy się i nie jest już różowy;odcedzić. Wytrzyj patelnię do czysta.
Połącz mieszankę mielonej wołowiny, fasola, a następnie 3 składniki na patelni, i gotować 3 do 4 minut lub aż do dokładnie ogrzanego.
Przygotuj ryż Santa Fe zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszać z mieszaniną wołowiny.
Podawać z pożądanymi dodatkami.
Uwaga: testowaliśmy z gotową mieszanką pełnoziarnistą ryżu Santa Fe wujka Bena.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.