Meksykańska tarta czekoladowa z cynamonem przyprawionym orzechami pekan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc daj meksykańską tartę czekoladową z pekanami przyprawionymi cynamonem. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, meksykańska czekolada na dysku, złoty brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 50 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Tort piernikowy z dyni z lukrem cynamonowym i orzechami pekan, Tarta Jabłkowa + Krem Z Ciasta Przyprawionego + Kruche Ciasto Cynamonowe, oraz Chocolate chili spiced pecans.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spray obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Wszystkie składniki z wyjątkiem orzechów pekan ubić w średniej misce. Wymieszać z orzechami pekan.
Rozprowadzić w jednej warstwie na arkuszu, zaokrąglony bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4
Piec, aż tylko rumiane i suche, o 30 protokół. Spoko na kartce. Oddzielne nakrętki, usuwając nadmiar powłoki. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. zmiksuj pierwsze 4 składniki w procesorze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Dodaj roztopione masło; proces aż okruchy są zwilżone. Naciśnij okruchy do patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem, do 1/8 cala od góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
3
Piec do zestawu, o 20 protokół. Spoko na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Krem zagotować na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać czekoladki; ubijać do rozpuszczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Dodać masło, 1 kawałek na raz; ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Ubić wanilią, cynamonem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Wanilia
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Wlać nadzienie do skorupy. Schłodzić, aż napełnienie zacznie się ustawiać, około 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
7
Ułóż orzechy w koncentrycznych kręgach na wierzchu tarty. Schłodzić do Ustawienia, około 4 godzin. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć luźno folią i schłodzić.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.