Meksykańska pieczona zupa z kurczaka i pomidorów
Mexican roast chicken & tomato soup to meksykański przepis, który służy 4. To danie główne ma 1015 kalorii, 53g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Na 8,26 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skórki z limonki, pasta chipotle, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 179 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest świetne. Meksykańska Zupa Pomidorowa, Meksykańska Zupa Pomidorowa, oraz Zupa pomidorowa z małż i kopru włoskiego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Pomidory, pokrojone bokiem do góry, przekładamy do dużej puszki z cebulą i na wierzch polewamy kawałkami kurczaka. Obficie przyprawić i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek. Piecz przez 45 minut, aż kurczak będzie chrupiący i miękki, a pomidory zaczną się karmelizować.
Gdy kurczak jest gotowy, wyjąć z piekarnika na talerz i przykryć folią. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść pomidora i cebuli do robota kuchennego i blitz aż gładka. Rezerwować soki do gotowania z puszki do pieczenia.
Rozgrzać pozostały olej w średnim rondlu i smażyć czosnek, chilli i nasiona kolendry przez kilka minut, aż tylko brązowy. Wyjąć mięso z kości kurczaka, rozerwać na kawałki i wymieszać z fasolą, skórką z limonki i pastą chipotle.
Dodaj tę mieszankę kurczaka na patelni, ale rezerwy jedną trzecią.
Wlej zupę na patelnię i dodaj wystarczającą ilość soków do gotowania, aż uzyskasz ładną konsystencję.
Rozgrzać kilka centymetrów oleju w małym rondlu, a następnie ostrożnie płytko smażyć kawałki tortilli partiami, aż będą chrupiące.
Osuszyć na papierze kuchennym.
Aby podać, delikatnie podgrzać zupę, doprawić do smaku i wymieszać z kolendrą. Na wierzch wymieszaj z reserved chicken mix, awokado i sokiem z limonki.
Podawać z chipsami tortilla i śmietaną, jeśli chcesz.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.