Meksykański ryż Del Rio
Meksykański ryż del Rio może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, granulki bulionu z kurczaka, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chipotle Mexican Grill ryż Basmati-znany ze świeżo przygotowanego jedzenia Tex Mex, ich ryż jest najbardziej pożądany, Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż), oraz Ryż meksykański II.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Umieścić paprykę Jalapeno na blasze do pieczenia.
Pieczone papryka jalapeno pod wstępnie rozgrzanym brojlerem, aż skóra będzie rumiana i pęcherze, 2 do 3 minut na stronie
Wyjąć z piekarnika i usunąć trzon.
Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać ryż w gorącym oleju, aż równomiernie rumiane i pachnące, 5 do 10 protokół.
Blend pieczone jalapeno, pomidory, cebula, kolendra, bulion z kurczaka, sok z cytryny, i czosnek w blenderze, aż będzie gładka; wymieszać z rumianym ryżem. Stale mieszaj mieszaninę, aż ryż wchłonie płyn, 5 do 10 minut.
Wlać wodę do mieszaniny ryżu, stale mieszając, aż płyn się zagotuje. Gotować przez 1 minutę. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie w pełni ugotowany, czekając co najmniej 20 minut przed zdjęciem pokrywki.
Wyjąć ryż z ognia i odstawić na 5 minut przed podaniem.