Meksykański budyń chlebowy może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 5G białka, oraz 29g tłuszczu. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, queso manchego, chleb X2X z trzech 6-do 7-calowych bułek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Meksykański Budyń Chlebowy, Capirotada (Meksykański Budyń Chlebowy), oraz Meksykański Czekoladowy Budyń Chlebowy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. rozpuść 4 łyżki masła w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Ubić olej kukurydziany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Kukurydziany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Szczotka Duże obramowane blachy do pieczenia z niektórych mieszaniny masła. Ułóż kromki chleba na arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Pieczywo obficie posmarować pozostałą masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Chleb
5
Piec kromki chleba 10 protokół; obrócić plastry i piec do złotego i chrupiące, o 5 minut dłużej. Super. Ułóż chleb w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 15x10x2 cali. Utrzymuj temperaturę pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
6
Przynieś brązowy cukier, 1 1/2 szklanki wody, patyczki canela, anyż i 6 łyżek masła, aby zagotować w średnim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż syrop zmniejszy się do 2 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. (Chleb i syrop można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć chleb i przechowywać w temperaturze pokojowej. Przykryć i schłodzić syrop. Przed użyciem przepłukać syrop.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Anyż
Masło
Chleb
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Stopniowo wlać ciepły syrop na kromki chleba, pozwalając, aby część syropu została wchłonięta przed dodaniem kolejnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Syrop
8
Posypać rodzynkami, migdałami i orzeszkami ziemnymi. Przykryć naczynie folią i piec, aż chleb lekko zmięknie i syrop bulgotnie, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Orzeszki Ziemne
Rodzynki
Chleb
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
9
Umieścić 2 kromki chleba na każdym talerzu; łyżka trochę syropu, rodzynki, i orzechy na. Na wierzchu queso manchego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Manchego
Rodzynki
Chleb
Syrop
Orzechy
10
Podawać z crema mexicana, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańska Crema
11
* Jasnożółty, półmiękki, łagodny ser, który różni się od dojrzewającego hiszpańskiego sera o tej samej nazwie. Zastąp łagodny cheddar, Monterey Jack lub Muenster.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
Ser
Muenster
12
** Wyhodowany krem meksykański o lekko orzechowym smaku i konsystencji cienkiej kwaśnej śmietany.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.