Meksykańska Patelnia Tortilla

Meksykańska Patelnia Tortilla
Meksykańska patelnia Tortilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 643 kalorie, 31g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz tortille z mąki o wielkości burrito, mieloną wołowinę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Meksykańska Patelnia Tortilla, Placek Z Kurczaka Tortilla Pie, oraz Patelnia Tortilla Pizza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu, aż będzie gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
2
Dodaj mieloną wołowinę, czosnek i przyprawę do taco. Gotuj, aż wołowina będzie rumiana, rozbijając ją na małe kawałki z boku łyżki i mieszając wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, PodzielonePokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
Pomidory Rzymskie, Bez Pestek I Pokrojone W Drobną KostkęPomidory Rzymskie, Bez Pestek I Pokrojone W Drobną Kostkę
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklankiżółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Podczas gdy wołowina jest brązowieje, pokroić tortille na 1-calowe kwadraty. Nóż do pizzy lub nożyczki działają dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
4
Dodaj pomidory, salsa, i pocięte tortille na patelni i gotować przez 5 minut na średnim ogniu. Jeśli wydaje się suchy, możesz dodać trochę wody. Po podgrzaniu, posypać serem i przykryć na kilka minut. Po rozpuszczeniu ser jest gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
5
Posyp posiekanym zielonym pieprzem (jeśli używasz), aby uzyskać trochę koloru, crunch i zdrową dawkę witaminy C. Uwaga: Nie pytaj mnie dlaczego, ale bardzo często cena tortilli sprzedawanych w sekcji Hispanic foods w supermarkecie jest niższa niż w przypadku tortilli sprzedawanych w lodówce w tym samym supermarkecie. Sprawdź to w swoim sklepie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. DeLoach Russian River Pinot Noir z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
DeLoach Russian River Pinot Noir
DeLoach Russian River Pinot Noir
Piękny rubinowy czerwony kolor w szkle, Rosyjska Rzeka Pinot Noir 2018 otwiera się jasnoczerwonymi aromatami owoców truskawek i wiśni. Smaki malin, rabarbaru i ciemnej śliwki spotykają się z odrobiną przyprawy i jasnej kwasowości. Jest to wino o średniej zawartości, z umiarkowanymi taninami i utrzymującym się i przepysznym wykończeniem
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn