Meksykańska Patelnia Tortilla
Meksykańska patelnia Tortilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 643 kalorie, 31g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz tortille z mąki o wielkości burrito, mieloną wołowinę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Meksykańska Patelnia Tortilla, Placek Z Kurczaka Tortilla Pie, oraz Patelnia Tortilla Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu, aż będzie gorąco.
Dodaj mieloną wołowinę, czosnek i przyprawę do taco. Gotuj, aż wołowina będzie rumiana, rozbijając ją na małe kawałki z boku łyżki i mieszając wszystko razem.
Podczas gdy wołowina jest brązowieje, pokroić tortille na 1-calowe kwadraty. Nóż do pizzy lub nożyczki działają dobrze.
Dodaj pomidory, salsa, i pocięte tortille na patelni i gotować przez 5 minut na średnim ogniu. Jeśli wydaje się suchy, możesz dodać trochę wody. Po podgrzaniu, posypać serem i przykryć na kilka minut. Po rozpuszczeniu ser jest gotowy do podania.
Posyp posiekanym zielonym pieprzem (jeśli używasz), aby uzyskać trochę koloru, crunch i zdrową dawkę witaminy C. Uwaga: Nie pytaj mnie dlaczego, ale bardzo często cena tortilli sprzedawanych w sekcji Hispanic foods w supermarkecie jest niższa niż w przypadku tortilli sprzedawanych w lodówce w tym samym supermarkecie. Sprawdź to w swoim sklepie.