Meksykańska Lazania (lub zapiekanka Enchilada)

Meksykańska Lasagna (lub zapiekanka Enchilada) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka fasoli, salsy, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchilada Suiza Meksykańska Lazania, Wołowina Enchilada Lasagna Zapiekanka, oraz Smoky Chicken and chorizo Mexican Enchilada zapiekana Zapiekanka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj czarną fasolę, pomidory, chili w proszku, i kminek. Odstawić. Spryskaj 9 x 13-calową patelnię do pieczenia nieprzywierającym sprayem. Ułóż dno warstwą tortilli (możesz wyciąć niektóre z nich, aby pasowały). Upewnij się, że pokrycie całego dna patelni.
Połączyć refried fasoli i salsy i ciepła, aż bąbelki.
Rozłóż połowę z nich równomiernie na tortille. Przykryć refried fasoli z połowy mieszanki czarnej fasoli.
Dodaj kolejną warstwę tortilli i powtórz warstwy refried fasoli i czarnej fasoli. Przykryć końcową warstwą tortilli, polać sosem enchilada i posypać czarnymi oliwkami (w razie potrzeby). Przykryć i piec przez około 30 minut lub aż gorące w całym. Łatwiej będzie go ciąć, jeśli pozostawisz go do ostygnięcia na około 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.