Medaliony z polędwicy wieprzowej pieczonej z suszonym sosem żurawinowym

Medaliony z polędwicy wieprzowej pieczonej z suszonym sosem żurawinowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Zapiekane medaliony z polędwicy wieprzowej z suszonym sosem żurawinowym mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 235 kalorii, 24g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz tymianek, żurawinę, galaretkę winogronową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie Truskawkowym, Medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie cytrynowo-kaparowym, oraz Medaliony z polędwicy wieprzowej z chińskim imbirem i sosem cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować wieprzowinę, połącz pierwsze 4 składniki; równomiernie natrzyj wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Podgrzać duży żaroodporny nonstick patelni na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać wieprzowinę; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
5
Umieść patelnię w piekarniku; gotuj wieprzowinę w temperaturze 400 przez 12 minut lub aż termometr mięsa zarejestruje 160 (lekko różowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Umieść wieprzowinę na desce do krojenia; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Aby przygotować sos, dodać bulion z kurczaka, suszoną żurawinę i sok na patelnię; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszać galaretkę; gotować 8 minut lub aż mieszanina będzie lekko gęsta, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
GalaretkaGalaretka
SokSok
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Pokroić wieprzowinę w plastry (1/2 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
9
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćŚredni
Gotowe W37 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn