Medaliony z polędwicy wieprzowej pieczonej z suszonym sosem żurawinowym

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Zapiekane medaliony z polędwicy wieprzowej z suszonym sosem żurawinowym mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 235 kalorii, 24g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz tymianek, żurawinę, galaretkę winogronową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie Truskawkowym, Medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie cytrynowo-kaparowym, oraz Medaliony z polędwicy wieprzowej z chińskim imbirem i sosem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować wieprzowinę, połącz pierwsze 4 składniki; równomiernie natrzyj wieprzowinę.
Podgrzać duży żaroodporny nonstick patelni na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać wieprzowinę; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Umieść patelnię w piekarniku; gotuj wieprzowinę w temperaturze 400 przez 12 minut lub aż termometr mięsa zarejestruje 160 (lekko różowy).
Umieść wieprzowinę na desce do krojenia; utrzymuj ciepło.
Aby przygotować sos, dodać bulion z kurczaka, suszoną żurawinę i sok na patelnię; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszać galaretkę; gotować 8 minut lub aż mieszanina będzie lekko gęsta, mieszając od czasu do czasu.
Pokroić wieprzowinę w plastry (1/2 cala).