Maślany Gołąb Grochowy Dal (Mitti Handi Dal)
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 328 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz cebulę, imbir, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Maślany Gołąb Grochowy Dal (Mitti Handi Dal), veg handi, restauracja styl veg Diwani handi, oraz Sałatka Z Zimnego Groszku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu przykryj groszek gołębi wodą i pozostaw do namoczenia przez 30 minut.
Dobrze osuszyć groszek gołębi.
Powrót gołąb groszek do rondla.
Dodać połowę jalapeo, 1/2 łyżeczki kurkumy, 4 szklanki wody i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż groszek są po prostu miękkie, ale nie rozpada się, o 15 protokół. Połówki leku jalapeo należy wyrzucić.
Tymczasem w innym średnim rondlu podgrzej olej rzepakowy, aż się połyśnie.
Dodać nasiona kminku i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj cebulę, czosnek, imbir i mielone jalapeo i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cebula jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczka kurkumy wraz z pomidorami i cayenne i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż płyn odparuje i pomidory są zmiękczone, o 5 minut dłużej.
Dodać groszek gołębi i ich płyn do gotowania do mieszaniny pomidorów i gotować na wolnym ogniu, aż dal jest lekko zagęszczony, o 5 protokół. Doprawić solą. Wymieszać z masłem i kolendrą i podawać z ryżem i ciepłym naan.