Maślanka Ziemniaki Parmezan
Maślanka parmezan ziemniaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 17g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz masło, maślanka, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 52 minuty. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Maślano-Parmezan Puree Ziemniaczane, Parmezan Tymianek Maślanka Herbatniki, oraz Parmezan Szczypiorek Maślanka Herbatniki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Lekko nasmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali. Ułóż ziemniaki na dnie naczynia i odstaw na bok.
1 łyżkę masła rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i cebulę; gotować i mieszać, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół. Wymieszać 3 łyżki masła do rozpuszczenia.
Mąkę, sól i pieprz posypać mieszanką cebuli. Gotować i mieszać, aż mieszanina pęcherzyków i zgęstnieje, o 2 protokół. Mieszając mieszankę mąki, stopniowo wlewając mleko i maślankę i przywracając mieszaninę do wrzenia. Wymieszać 3/4 szklanki parmezanu; gotować przez 2 minuty, aż się stopi, a mieszanina jest gładka.
Wlać mieszaninę na ziemniaki w naczyniu do pieczenia, mieszając, aby równomiernie pokryć.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1/2 godziny i mieszać.
Piec 1/2 godziny dłużej, ponownie wymieszać mieszaninę ziemniaków i posypać pozostałą 1/4 szklanki parmezanu.