Maślanka Panna Cotta ze słodzonymi truskawkami

Maślanka Panna Cotta ze słodzonymi truskawkami
Maślanka Panna Cotta ze słodzonymi truskawkami może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 404 kalorie, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, fasolę waniliową, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Maślanka Panna Cotta z truskawkami, Panna Cotta Z Truskawkami I Śliwkami, oraz Panna Cotta z balsamicznymi truskawkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść sześć 3/4-cup custard filiżanki na małej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Połącz 1/3 szklanki cukru i 2 łyżki wody w ciężkim małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 8 minut. Natychmiast wlać karmel do kubków budyniowych, dzieląc równomiernie; przechyl kubki, aby równomiernie pokryć dno (warstwa karmelu będzie cienka). Ostudzić, aż karmel jest ustawiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BudyńBudyń
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Wlać 1/4 szklanki śmietany ubijającej do małej miseczki; posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
5
Połącz pozostałe 6 łyżek cukru i pozostałe 1 3/4 szklanki śmietany w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś tylko na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
NasionaNasiona
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia.
7
Dodaj mieszaninę żelatyny i ubijaj, aż żelatyna się rozpuści. Przecedzić mieszaninę do szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Trzepaczka w maślance. Podzielić mieszaninę między karmelowymi miseczkami z kremem. Przechowywać w lodówce panna cotta uncovered noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
KarmelKarmel
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Wrzucić truskawki i brązowy cukier w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Odstawić do wytworzenia soków, około 30 minut i do 2 godzin.
11
Uruchom mały nóż między panna cotta i kubki kremu poluzować. Odwróć na talerze. Używając gumowej szpatułki, zeskrobaj pozostały karmel na dnie kubków nad panna cotta. Łyżka słodzonych truskawek obok i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
KarmelKarmel
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn