Maślanka Panna Cotta ze słodzonymi truskawkami
Maślanka Panna Cotta ze słodzonymi truskawkami może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 404 kalorie, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, fasolę waniliową, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Maślanka Panna Cotta z truskawkami, Panna Cotta Z Truskawkami I Śliwkami, oraz Panna Cotta z balsamicznymi truskawkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść sześć 3/4-cup custard filiżanki na małej blasze do pieczenia.
Połącz 1/3 szklanki cukru i 2 łyżki wody w ciężkim małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 8 minut. Natychmiast wlać karmel do kubków budyniowych, dzieląc równomiernie; przechyl kubki, aby równomiernie pokryć dno (warstwa karmelu będzie cienka). Ostudzić, aż karmel jest ustawiony.
Wlać 1/4 szklanki śmietany ubijającej do małej miseczki; posypać żelatyną.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 10 minut.
Połącz pozostałe 6 łyżek cukru i pozostałe 1 3/4 szklanki śmietany w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś tylko na wolnym ogniu.
Dodaj mieszaninę żelatyny i ubijaj, aż żelatyna się rozpuści. Przecedzić mieszaninę do szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek.
Trzepaczka w maślance. Podzielić mieszaninę między karmelowymi miseczkami z kremem. Przechowywać w lodówce panna cotta uncovered noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)
Wrzucić truskawki i brązowy cukier w dużej misce.
Odstawić do wytworzenia soków, około 30 minut i do 2 godzin.
Uruchom mały nóż między panna cotta i kubki kremu poluzować. Odwróć na talerze. Używając gumowej szpatułki, zeskrobaj pozostały karmel na dnie kubków nad panna cotta. Łyżka słodzonych truskawek obok i podawać.