Maślana szałwia i kiełki cebuli
Maślana szałwia i kiełki cebuli to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga grochu, cebuli, liści szałwii i brukselki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Brukselka Maślana, Maślana marchewka i brukselka, oraz Maślana marchewka i brukselka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzać połowę masła na dużej patelni i zmiękczyć cebulę na małym ogniu przez około 15 minut, aż naprawdę miękkie, ale nie pozwól mu brązowy.
Dodaj większość szałwii. W międzyczasie gotować kiełki na patelni z wrzącą wodą przez około 4 min, dodać groszek i gotować przez 1 min więcej, aż będzie miękki.
Odcedzić, zalać wodą, następnie dodać kiełki i groszek do cebuli, wraz z resztą masła, dobrze mieszając tak, aby wszystkie warzywa pokryły się masłem.
Dodaj zarezerwowaną wodę do gotowania, jeśli wygląda trochę sucho.
Doprawić dużą ilością czarnego pieprzu i odrobiną soli.
Podawać z zarezerwowaną szałwią na wierzchu.