Małże Oreganata
Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 6G białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz sól kamienną, bułkę tartą, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże Oreganata, Małże Oreganata, oraz Małże Oreganata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do pieczenia.
W dużej misce delikatnie wrzucić bułkę tartą, zioła, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Należy uważać, aby nie przepracować mieszaniny. Odstawić.
Wyłożyć blachę do pieczenia solą kamienną i ułożyć 12 muszli małży. Sól kamienna pomoże zabezpieczyć i wyrównać małże na blasze do pieczenia. Umieść 1 małż w każdej skorupie i top z 2 łyżkami mieszanki okruchów chleba.
Skropić oliwą z oliwek. Broil 2 do 3 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.