Małże i szalotka-SOS winny
Małże i sos z szalotki-wino może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,28 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. Mieszanka soli kamiennej, szalotki, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Małże w sosie śmietanowym z szalotką, Sos z szalotki i czerwonego wina, oraz Stek z sosem z szalotki-czerwone wino (Bifteck Marchand De vin) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić małże w dużej misce; przykryć zimną wodą.
Posypać mąką kukurydzianą; odstawić 30 minut.
Sól kamienną umieścić na dnie płytkiej patelni. Ułóż małże w jednej warstwie na soli kamiennej.
Piec w 500 przez 5 minut lub do otwarcia muszli.
Usunąć małże z patelni; odstawić i ogrzać. Wyrzucić sól kamienną i wszelkie nieotwarte muszle.
Połącz wino, ocet, szalotki i pieprz w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż do dokładnie ogrzane.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.