Małże gotowane w piwie z Crème Fraîche, ziołami i grzankami z parmezanu
Małże gotowane w piwie z Crème Fraîche, ziołami i grzankami z parmezanu to pescatarian hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 639 kalorii, 38g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory, chleb x 1/2 cala, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Piwo gotowane na parze z grzankami z parmezanem, Małże z Creme Fraîche, Jalapeños i kolendrą, oraz Małże z białym winem i Creme Fraiche.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połączyć chleb, parmezan, i olej w średniej misce;posypać solą i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Kostki chleba równomiernie na obramowanej blasze.
4
Piec, aż kostki chleba są chrupiące irozłożone na brzegach, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Chleba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Wymieszać pietruszkę, szczypiorek, estragon, andchervil, w razie potrzeby, w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon
Pietruszka-nać
Szczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Trzepaczka crème fraîche i oba musztardy w innej małej misce do wymieszania; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Roztopić masło w bardzo dużym garnku z dużą ilością wody na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Dodać czosnek i tymianek; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Tymianek
10
Dodaj małże, pomidory izielona cebula.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Małże
Cebula
11
Wlać piwo, następnie dodać mieszaninę crème fraîche; posypać freshlyground czarnym pieprzem. Przykryć szczelnie i gotować, aż pojawi się para, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Piwo
12
Dodaj połowę mieszanki świeżych ziół i mieszaj, aż małże i zioła zostaną delikatnie zmiksowane. Przykryć szczelnie pokrywką ponownie i gotujmule otwarte, 4 do 5 minut (discardany małże, które nie otwierają się).
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Zioła
13
Używając łyżki szczelinowej, podziel małże na 6 misek. Doprawić lekko soki z małży solą i pieprzem, a następnie wlać soki na każdą porcję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Każdą porcję posypać
15
Grzanki z parmezanem i pozostałe zioła i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Parmezan
16
* Dostępne w większości supermarketów iw specjalistycznych sklepach spożywczych.
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.