Małże gotowane na parze z cykorią: Cozze con Cicoria
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać na parze małże z cykorią: Cozze con Cicorian spróbować. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 561 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz małże, cykorię, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sautè di cozze (małże gotowane na parze), Cozze al gratin (Gratinéed Mussels), oraz Cozze Al Pomodoro (nadziewane małże) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W rondlu 3-quart, podgrzać oliwę z oliwek, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj małże i wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
4
Dodać płatki chile, Wino i ćwiartki cytryny, przykryć i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Zdjąć pokrywkę i dodać cykorię. Wymień pokrywkę i gotuj jeszcze 1 minutę, aż małże otworzą się na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Endive
Pudełko Suszonego Spaghetti
6
Wlać do ciepłej miski, posypać bułkę tartą i podawać z klinami cytryny na boku, skropić olejem chile.
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.