Małże
Potrzebujesz pescatarian danie główne? Małże mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 15g białka, 23G tłuszczu i w sumie 566 kalorii. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,09 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz linguini, pieprz, pietruszkę płaską plus 10 sprężyn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pieprz, możesz podążać za tym daniem głównym z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Małże Japońskie (Małże Gotowane Na Parze Sake), Małże Kam Heong (złote pachnące małże), oraz Małże Grillowane (Małże Szyjne) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek wody na makaron.
W dużym rondlu rozgrzej olej i masło i dodaj seler i cebulę, podsmażając do zeszklenia.
Dodaj sok z małży i dobrze wymieszaj, aby zintegrować smaki. Dodaj małże i gotuj na wolnym ogniu, aż małże się otworzą. Wyrzuć wszystkie małże, które się nie otwierają. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą do gotowania kraba.
Wyjmij małże na półmisek narzędziowy.
Posolić wodę do makaronu i gotować linguini do al dente.
Odcedź dobrze i przenieś do garnka z sosem z małży. Wymieszaj, aby pokryć i przełóż do naczynia do serwowania, polewając małżami.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Chardonnay, Riesling i Muscadet to moje najlepsze typy Małży. Maślany chardonnay świetnie nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przypraw w swoich skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć upał. Meadowcroft Los Carneros Chardonnay z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Meadowcroft Los Carneros Chardonnay]()
Meadowcroft Los Carneros Chardonnay
Aromaty gruszki Anjou, jabłka Fuji i nuty werbeny cytrynowej wydobywające się ze szkła. Złożone nuty wanilii i pieczeniaprzyprawy uzupełniają subtelny toasty Dąb. To wino mapiękna równowaga i trwałe wykończenie. Los Carneros Chardonnay 2017 z wdziękiem połączy się zkażda deska do sera i wędlin. To wino również uzupełniłoby przystawki,takie jak pieczony Halibut z cytryną, oliwkami i rozmarynem; Pieczony kurczak z maślanką;lub makaron Carbonara.