Małe pierogi ziemniaczane z pomidorem, cebulą i sosem Guanciale

Małe pierogi ziemniaczane z pomidorem, cebulą i sosem Guanciale
Małe pierogi ziemniaczane z pomidorem, cebulą i sosem Guanciale mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Jeśli masz pod ręką cebulę, cukier, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Malutkie Pierogi Potticker Z Brzuszka Wieprzowego, Łosoś z sosem szczawiowym i kluseczkami ziemniaczanymi, oraz Małe Tarty Pomidorowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, następnie podsmażyć guanciale i cebulę, mieszając, aż cebula będzie złota, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać czosnek i podsmażyć, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodaj pomidory z zarezerwowanym sokiem, wodą, cukrem i solą i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SokSok
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
1
Przykryć ziemniaki osoloną zimną wodą o 2 cale w dużym garnku, następnie dusić, odsłonięte, aż do bardzo miękkiego, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić w durszlaku i, gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, obrać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Do dużej miski wrzucić ciepłe ziemniaki przez ricer.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj mąkę i sól i mieszaj drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie się łączyć. Delikatnie uformować ciasto w kulkę i przeciąć na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
5
Zagniataj każde ciasto na połówce mąki, aż będzie gładkie, około 1 minuty (jeśli ciasto przylgnie do powierzchni, lekko odkurz dodatkową mąką).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Każdą połowę pociąć równomiernie na 10 sztuk.
7
Zwiń 1 sztukę w linę o długości 14 cali (grubość 1/2 cala), zachowując pozostałe kawałki przykryte ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
8
Wytnij linę w poprzek na kawałki 1/4 cala i wrzuć kawałki lekko z mąką na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Naciśnij kawałek ciasta na zębach mąki widelca i popchnij mąką kciukiem w ruchu toczenia do przodu w kierunku końca zębów, pozwalając gnocchetti spadać z widelca do dobrze mąki płytkiej patelni do pieczenia. Zrób więcej gnocchetti w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Tuż przed gotowaniem delikatnie wstrząsnąć gnocchetti w 4 partiach na dużym sitku o średniej oczce, aby strącić nadmiar mąki. Gotować gnocchetti w 4 partiach w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody, aż wypłyną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
11
Przełożyć łyżką szczelinową do dużej płytkiej miski jako gotowane i łyżka sosu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
* Sos można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed kontynuowaniem. * Gnocchetti można uformować (ale nie ugotować) 1 tydzień wcześniej i zamrozić w zalanej mąką patelni do pieczenia, przykryć, aż będzie twarde, około 3 godzin, a następnie włożyć do szczelnej plastikowej torebki. Nie rozmrażaj przed gotowaniem. Gotować mrożone gnocchetti około 2 minut. * Dostępne w Salumeria Biellese (212-736-7376).
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn