Małe mroźne świąteczne ciasta

Małe mroźne świąteczne ciasta
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do spędzenia w kuchni, Małe, mroźne świąteczne ciasta mogą być niesamowitym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier puder, Ok. 1m złota wstążka, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 490 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Hot little Christmas cakes, Placki Kukurydziane Z Świątecznym Kawiorem, oraz Christmas pudding Rice Krispie cakes.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Masło osiem 150ml ramekins i linii DNA z kółkami non-stick papieru do pieczenia. Wymieszać ciasto z ramekinami, przełożyć na blachę do pieczenia i włożyć do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Piec przez 30 minut, aż będzie sprężysty i ciemnobrązowy. Pozostaw do ostygnięcia na tyle, aby obsłużyć, a następnie uruchom okrągły nóż wokół krawędzi każdego ciasta. Obróć się i ostudzić całkowicie na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Jeśli ciastka urosły do szczytów, zrób płasko, odcinając wierzchołki ząbkowanym nożem. Dżem rozpuścić z 1 łyżką wody i posmarować wierzchem ciasta. Lekko zagnieść marcepan i uformować osiem piłek wielkości piłki golfowej. (Będziesz miał trochę resztek na innym razem.) Za pomocą wałka do ciasta delikatnie zwiń kulki w płaskie kółka o grubości ok. 1 cm i tej samej średnicy co ciastka. Posadź marcepan na jammy stronie ciasta. Zrób to samo z lukrem, szczotkując marcepan odrobiną schłodzonej, przegotowanej wody, aby pomóc mu się przykleić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Beat białka jaj, aż tylko spienione i rozbite.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6
Rozłóż cukier na talerzu. Żurawinę i rozmaryn zanurzyć w białku jajka, otrząsnąć nadmiar i zwinąć w cukier puder, aby uzyskać efekt mrozu. Pozostawić do wyschnięcia na 15 min. Całość z wyjątkiem 2 łyżeczek białka wymieszać z cukrem pudrem, tworząc gęstą pastę. Użyj, aby przymocować dwie żurawiny i gałązkę rozmarynu na wierzch każdego ciasta. Udekoruj złotą wstążką. Ciasta będą przechowywane w hermetycznym pojemniku do tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to świetny wybór na świąteczne ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn