Matoke w sosie orzechowym
Matoke w sosie orzechowym to sos dla 9 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 178 kalorii . Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 55 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Udaj się do sklepu i kup mielony kmin, mielone orzeszki ziemne, banany i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 45% to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także : Zhoug Sauce (znany również jako Schug Sauce) – pikantny bliskowschodni sos kolendrowy , bezglutenowe wegetariańskie sajgonki z tajskim sosem orzechowym oraz malezyjski kurczak Satay z sosem orzechowym .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj 8 szklanek wody.
Dodaj pomidory; przykryj i gotuj przez 30 sekund.
Odcedź i natychmiast włóż pomidory do lodowatej wody.
Odcedź i osusz. Obierz i pokrój pomidory; odłóż na bok.
Na dużej patelni podsmaż cebulę, kminek i nasiona gorczycy na oliwie, aż cebula zmięknie.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Dodaj papryczki, imbir, mielony kmin, kolendrę, sól, kurkumę i pomidory. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5-7 minut lub do lekkiego zgęstnienia.
Dodaj banany i wodę. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut lub do momentu, aż banany będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj z orzeszkami ziemnymi.