Marynowany Pieczony Kurczak Z Dipem Czosnkowym
Marynowany Pieczony kurczak z dipem czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 711 kalorii, 52g białka, oraz 52g tłuszczu. Jest idealny do Super Bowl. Mieszanka ząbków czosnku, sok z cytryny, mielone ziele angielskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony Marynowany, Zioła Prowansalskie-Marynowany Kurczak Pieczony, oraz Kurczak marynowany w oleju czosnkowym.
Instrukcje
Aby przygotować dip czosnkowy, łyżka jogurtu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut.
Zeskrobać do miski za pomocą gumowej szpatułki.
Sól i czosnek umieścić w moździerzu; zmiażdżyć tłuczkiem do uzyskania gładkości.
Skropić 1 łyżką oleju, wymieszać małą trzepaczką.
Do jogurtu dodać mieszankę czosnku i 1 łyżkę soku. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować kurczaka, usuń i wyrzuć podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą i osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz 2 łyżki soku i pozostałe składniki. Mieszaninę soku wcierać pod rozluźnioną skórę i wewnątrz jamy ciała.
Umieścić kurczaka w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; zapiekać i marynować w lodówce 1 godzinę.
Wyjmij kurczaka z worka; umieść kurczaka, pierś do góry, na patelni brojlerów. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Kurczak przykryć luźno folią i odstawić na 10 minut. Wyrzucić skórę.
Podawać z dipem czosnkowym.