Marynowany czosnek z Chiles
Marynowany czosnek z Chiles może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 2 kalorie. Ten przepis służy 200 i kosztuje 4 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz konserwy-i-marynowanie sól, pieprz, papryka chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 13%. Podobne przepisy to Marynowany czosnek z Chiles, Marynowane Gorące Chili, oraz Marynowane Chiles.
Instrukcje
Sterylizuj słoiki i przygotuj pokrywki.
Gdy słoiki się gotują, połącz pierwsze 5 składników w dużym rondlu ze stali nierdzewnej; doprowadzić do wrzenia.
Dodać czosnek; doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty.
Umieść 1 liść laurowy w każdym gorącym słoiku. Używając łyżki szczelinowej, podzielić czosnek i połówki chiles (wyrzucić pozostałą połówkę chile) równomiernie wśród gorących słoików, szczelnie pakując i pozostawiając 1/4-calowy headspace; przykryć gorącym płynem do wytrawiania, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Słoiki uszczelniające i procesowe, przetwarzanie 10 minut.
Wyjąć słoiki z wody i odstawić, niezakłócony, w temperaturze pokojowej 24 godzin. Aby sprawdzić uszczelki, zdejmij opaski i naciśnij środek każdej pokrywy. Jeśli pokrywa się nie rusza, słoik jest zapieczętowany. Jeśli pokrywa obniży się i pojawi się ponownie, słoik nie jest zapieczętowany. Przechowywać odpowiednio zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.