Marynowane Połówki Brukselki
Marynowane połówki brukselki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, liście laurowe, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 48 godzin Sous Vide krótkie żeberka z sosem granatowym i marynowaną brukselką, Twist and Sprout: brukselka z boczkiem Pizza, oraz Marynowana Sałatka Z Kiełków Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim kiełki i pokroić je na pół. Odstawić.
Połącz ocet, wodę i sól w niereaktywnym garnku i doprowadź do wrzenia.
Ziarna pieprzu, nasiona gorczycy, ząbki czosnku i liście laurowe podzielić między 2 przygotowane słoiki kufla.
Użyj drewnianej pałeczki, aby usunąć pęcherzyki powietrza ze słoików.
Wytrzyj felgi, nałóż pokrywki i pierścienie i przetrzyj we wrzącej łaźni wodnej przez 10 minut.
Gdy czas się skończy, wyjmij słoiki z konserwy i pozostaw do ostygnięcia na złożonym ręczniku.
Gdy słoiki są chłodne, przetestuj uszczelki. Jeśli uszczelnienia są dobre, słoiki mogą być przechowywane w spiżarni (wszelkie otwarte słoiki powinny być przechowywane w lodówce). Daj ogórki kiszone co najmniej 48 godzin przed jedzeniem, tak aby solanka całkowicie przenika do warzyw.
Zamknięte słoiki utrzymają się na półce spiżarni do jednego roku.