Marynowane Jalapenos (Escabeche)
Marynowane Jalapenos (Escabeche) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 32 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis służy 40 i kosztuje 26 centów za porcję. 1288 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz paprykę jalapeño chile, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jalapeños in Escabeche, Escabeche (Marynowane Warzywa), oraz Escabeche (ryba z marynowanymi warzywami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj chiles: umyć chiles, pozostawiając łodygi nienaruszone.
Wytnij krzyż w końcówce każdego chile, aby ocet mógł przeniknąć do chiles.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej, głębokiej patelni.
Dodaj chiles, cebula, marchew, kalafior, jeśli używasz, i czosnek. Smażyć na średnim ogniu przez około 10 minut, odwracając je od czasu do czasu.
Dodać ocet, sól, bay, oregano, majeranek, tymianek, cukier, doprowadzić do wrzenia:
Dodać ocet, sól, liście laurowe, suszone oregano, majeranek, tymianek i cukier i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Upewnij się, że chiles są całkowicie gotowane przez przed konserw. Będziesz wiedział, że są gotowane, gdy nie są już żywe zielone, ale matowe, oliwkowe.
Pakuj słoiki z warzywami, top z płynem do gotowania: Pakuj 4 do 5 sterylizowanych słoików o wielkości kufla z chiles i warzywami. Top z octem gotowania cieczy i pieczęć.
Proces w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Po otwarciu można przechowywać przez jeden do dwóch miesięcy w lodówce.