Marynowane Gruszki Seckel
Marynowane gruszki Seckel mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 352 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, gruszki seckel, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Waniliowe Gruszki Seckel Z Miodem I Ciepłymi Przyprawami, Gruszki marynowane, oraz Gruszki Marynowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj małą puszkę do kąpieli w wrzącej wodzie i dwa zwykłe słoiki do kufli w ustach.
Umieścić pokrywki w małym rondlu i doprowadzić do niskiego gotować.
Pokroić na połówki i usunąć nasiona(mały melon baller robi to dobrze).
Ocet jabłkowy, cukier granulowany i sól połączyć z 1 szklanką wody i doprowadzić do wrzenia.
Podziel połówki laski cynamonu i goździki między dwa słoiki kufla.
Szczelnie zapakuj połówki gruszki do słoików, przycięte bokiem w dół.
Wlać gorącą solankę na połówki gruszki, pozostawiając 1/2 cala headspace. Dotknij słoików, aby usunąć uwięzione pęcherzyki i w razie potrzeby dostosować poziom solanki.
Wytrzyj felgi, nałóż pokrywki i opaski oraz słoiki do obróbki w pojemniku do kąpieli we wrzącej wodzie przez 15 minut.
Gdy czas się skończy, wyjmij słoiki z konserwy i pozostaw do ostygnięcia na złożonym ręczniku kuchennym. Gdy słoiki są chłodne, Usuń opaski i przetestuj uszczelki. Słoiki umyć, aby usunąć lepkość.
Wszelkie otwarte słoiki należy przechowywać w lodówce. Zamknięte słoiki można bezpiecznie przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez okres do 1 roku.
Pozostaw te marynowane gruszki na co najmniej 48 godzin przed jedzeniem,aby umożliwić pełne zaparzenie smaku marynaty.