Marynowane-Chile Relish
Marynowane-Chile Relish może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać ocet destylowany, i/lub pomarańczowy chiles, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kawa i Ancho Chile Spódnica stek z Zielonym Chile-Apple Relish, Marynowany Pieprz Relish, oraz Marynowany Seler Relish.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Odciąć i wyrzucić górną główkę czosnku, aby odsłonić goździki, następnie owinąć głowę w folię i piec do bardzo miękkiej, o 45 protokół. Ostudzić do ogrzania, następnie obrać goździki i przenieść do robota kuchennego.
Chiles macierzystych i dodać do procesora wraz z octem, cukier, i 1 1/2 łyżeczki soli. Pulsuj, aż drobno posiekasz.
Dusić Chile mieszaninę w małym rondlu, mieszając, 2 protokół.
Umyć słoiki, pokrywki i przykręcić paski w gorącej wodzie z mydłem, a następnie dobrze spłukać. Suche taśmy śrubowe. Umieść puste słoiki na stojaku w pojemniku z wrzącą wodą lub głębokim garnku 6-do 8 - quart i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby pokryć ją o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryty, a następnie gotować 10 minut.
Wyjmij konserwę z ognia, pozostawiając słoiki w wodzie, przykryte.
Podgrzewaj pokrywki w wodzie, aby pokryć je o 2 cale w małym rondlu, aż woda zarejestruje 82° na termometrze instant-read lub candy (nie pozwól gotować).
Zdjąć z ognia. Przechowywać słoiki i pokrywki zanurzone w gorącej wodzie, przykryte, aż będą gotowe do użycia.
Ostrożnie usuń słoiki i pokrywki szczypcami do konserw, a następnie osusz słoiki do góry nogami na czystym ręczniku kuchennym i szybko wysusz pokrywki.
Umieść 2 lub 3 gałązki tymianku w każdym słoiku i sos z chochli (jeszcze gorący) w słoikach, pozostawiając 1/4 cala miejsca na górze. Uruchom czystą gumową szpatułkę między sosem a bokami słoików, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza. Wytrzyj obręcze napełnionych słoików wilgotnym czystym ręcznikiem kuchennym, a następnie mocno przykręć pokrywki za pomocą taśm śrubowych.
Umieść zamknięte słoiki w puszkach (na stojaku) lub garnku i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby pokryć ją o 2 cale. (Jeśli masz słoik, który jest częściowo pełny, Nie przetwarzaj go. Przykryj pokrywką i przykręć taśmą, a następnie przechowuj w lodówce.) Doprowadzić do pełnego wrzenia, przykryty, a następnie gotować, przykryty, 10 minut.
Przenieś słoiki za pomocą szczypiec do konserw na wyłożoną ręcznikiem powierzchnię w celu ostygnięcia. Słoiki uszczelnią się i ostatecznie będą miały wklęsłe pokrywki (możesz usłyszeć ping).
Po ostygnięciu słoików, od 12 do 24 godzin, naciśnij środek każdej pokrywy, aby sprawdzić, czy jest wklęsła, a następnie zdejmij taśmę śrubową i spróbuj podnieść pokrywę opuszkami palców. Jeśli nie możesz, pokrywa ma dobre uszczelnienie. Wymień taśmę śrubową. Umieść słoiki, które nie zostały prawidłowo zamknięte w lodówce i najpierw użyj ich.
• Jeśli używasz słoików z gumowymi pierścieniami (nadal sprzedawanych, ale nie zalecanych przez USDA), postępuj zgodnie z instrukcjami producenta.* Chile relish przechowuje w zamkniętych słoikach w chłodnym ciemnym miejscu od 5 do 6 miesięcy.