Marynowane buraki z melasą z granatu i tostami Pepitas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj marynowane buraki z melasą z granatu i tosty Pepitas spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz melasę z granatu, oliwę z oliwek, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pikantne Tosty Pepitas, Karmelowy Flan jabłkowy z tostami Pepitas, oraz Pieczony Hummus Butternut z tostami Pepitas.
Instrukcje
Napełnij duży garnek trzy czwarte zimną wodą i dodaj buraki.
Obficie posypać wodą koszerną solą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, aż buraki będą miękkie po przekłuciu końcówką noża, 30 do 35 minut.
Odcedzić i ostudzić na około 10 minut.
Buraki obrać, "wycierając" skórę ręcznikiem kuchennym. Przyciąć twarde części wierzchu i dna małym nożem i pokroić każdego buraka na 6 do 8 klinów, jak kliny pomarańczy.
Wymieszać ocet jabłkowy, ocet balsamiczny, melasę z granatu, brązowy cukier oraz sól morską i pieprz do smaku w innej misce, aż cukier się rozpuści.
Dodać buraki i wrzucić dokładnie do herbu. Marynować w lodówce przez 10 do 15 minut.
Gotowy do podania, dodać oliwę z oliwek i wymieszać, aby pokryć buraki. Smak do przypraw, dodając więcej soli morskiej i pieprzu w razie potrzeby. Top z pepitas.