Marynata Ogórkowo-Koperkowa Z Grillowanym Kebabem Jagnięcym

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowych i pierwotnych przepisów do swojego pudełka z przepisami, marynata ogórkowo-koperkowa z grillowanymi kebabami jagnięcymi może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 2,17 dolara za porcję otrzymasz marynatę na 4 osoby. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 21 g białka i 8 g tłuszczu. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pieprzu, koperku, jogurtu mlecznego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 46 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 84%. Ten wynik jest znakomity. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kofte Kebab z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym chlebem (kebab z mielonej jagnięciny), Kebab z jagnięciny i ogórka z sosem feta oraz Kebab z jagnięciny i ogórka z sosem feta.
Instrukcje
Zarezerwuj 1 1/2 szklanki dipu jako sos do serwowania. W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pozostałą 1 szklankę dipu, jagnięcinę, cukinię i cebulę. Zamknij i potrząśnij, aby dokładnie pokryć mięso i warzywa.
Pozostawić do marynowania na 30 minut w temperaturze pokojowej. (Można przechowywać w lodówce do 24 godzin wcześniej.)
Gdy wszystko będzie gotowe do ugotowania, rozgrzej lekko naoliwioną patelnię grillową na średnim ogniu.
Wyjmij jagnięcinę i warzywa z marynaty, poczekaj, aż nadmiar ocieknie i nadziewaj na patyczki do szaszłyków.
Umieść szaszłyki na patelni i smaż, obracając, aby smażyć ze wszystkich stron, aż jagnięcina będzie średnio wysmażona, a warzywa ugotowane, łącznie około 6 minut. (Być może będziesz musiał to robić partiami.)
Podawaj natychmiast z ryżem lub podpłomykiem i podawaj zarezerwowany sos na boku.
Propozycja podania: Ryż gotowany na parze, pilaw ryżowy lub chleb pita.
W średniej misce wymieszaj jogurt, ogórek, koper, kolendrę, płatki czerwonej papryki, ocet i sól, aż do uzyskania jednolitej masy. Dobrze dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem, posmakuj i dopraw w razie potrzeby.
Podawać z różnymi warzywami do maczania.