Marynata i sos Teriyaki

Marynata i sos Teriyaki
Marynata Teriyaki i sos wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Ta marynata ma 147 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 60 centów za porcję. Kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. 48 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, wodę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Sos Teriyaki i marynata, Marynata W Sosie Maui Teriyaki, oraz Kurczak Jerk z marynatą i sosem Kikkoman Teriyaki.

Instrukcje

1
Wymieszać sos sojowy, miód, ocet ryżowy, olej sezamowy, brązowy cukier, nasiona sezamu, czosnek i imbir razem w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Skrobię kukurydzianą ubić do wody w misce; dodać do mieszanki sosu sojowego. Gotować sos, mieszając regularnie, na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn