Martynika Kokosowy Kurczak Curry

Martynika Kokosowy Kurczak Curry
Martynika kokosowy Kurczak Curry jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 1104 kalorii, 66g białka, oraz 73g tłuszczu. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako indyjskie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać liści laurowych, dyni, mango, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Martynika Kokosowy Kurczak Curry, Martynika Koktajl, oraz Kokosowy Kurczak Curry.

Instrukcje

1
Za pomocą moździerza i tłuczkiem, połączyć czosnek, chile, sól, kolendra, nasiona gorczycy, i kurkuma, i zmielić do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym żaroodpornym garnku lub rondlu o grubym dnie. Kurczaka przyprawiamy solą i czarnym pieprzem, a kawałki z każdej strony brązujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wyjąć kurczaka z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać pozostały olej, i gotować squash, cebula, bakłażany, i ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Gdy warzywa zaczną mięknąć i brązowieć, posypać mieszanką przypraw i gotować, ciągle mieszając, przez 4 minuty, aby uwolnić zapach przypraw. Powrót kurczaka do naczynia żaroodpornego, i dodać liście laurowe, mleko kokosowe, wywar z kurczaka, i pasta tamaryndowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
6
Doprowadzić składniki do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i przykryć. Gotować, aż kurczak jest miękki i gotowane przez, o 40 protokół. Około 5 minut przed podaniem wymieszaj mango, papaję, sok z limonki i rum, jeśli używasz. Wymieszać mieszaninę do włączenia, a następnie przykryć i gotować, aż owoce będą gorące. Wyreguluj sól i pieprz, jeśli to konieczne, i podawaj z gotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Zwykły AnanasZwykły Ananas
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Szkielet Gruner Veltliner (1 litr) z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Świeży, owocowy, a przede wszystkim przyjazny dla jedzenia, nasz Grüner Veltliner (w skrócie Gru-Vee) pokazuje uroki, które sprawiają, że winogrono Austria jest ulubioną odmianą białego wina. Pikantne wino o wybuchowych owocowych smakach, lekkim minerale i pełnym, ekspansywnym wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn