Marokańskie migdałowe wypieki (a Take On M ' hanncha)
Marokańskie migdałowe ciastka Phyllo (spojrzenie na M ' hanncha) może być tylko skorupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 779 kalorii, 16G białka, oraz 67 g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 151 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, cukier cukierniczy, kardamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj M ' hanncha-marokańskie ciasto z wężami, Pikantne Wypieki Phyllo, oraz Filo wypieki z orzechami i miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do nadzienia: w misce robota kuchennego połącz migdały i cukier cukierniczy i pulsuj aż do grubego posiłku.
Dodaj cynamon, kardamon, żółtko jaja, wanilię i masło i pulsuj, aż mieszanina stanie się pastą. Nie musi być całkowicie gładka, choć migdały powinny być bardzo dobrze mielone. Przykryć pastę folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Połóż jeden arkusz phyllo na przygotowanej blasze do pieczenia.
Posmaruj masłem, a następnie złóż na pół wzdłuż, tworząc prostokąt o wymiarach 6 na 8 1/2 cala.
Umyj wierzch prostokąta z większą ilością masła, a następnie połóż drugi arkusz filo na górze, umieszczając go tak, aby długa krawędź z jednej strony była wyrównana (nowy arkusz filo powinien zwisać z drugiej krawędzi).
Szczotkuj wyrównaną połowę górnego arkusza phyllo z większą ilością masła i złóż, aby dopasować 6-przez 8 1/2-calowy prostokąt utworzony przez pierwszy. Powinieneś skończyć ze stosem filo o grubości czterech arkuszy. Powtórz z dwoma kolejnymi kawałkami phyllo, aby uzyskać 6-przez 8 1/2-calowy stos phyllo 8 warstw grubości.
Powtórz Krok 3 z pozostałymi 8 arkuszami ciasta, tworząc trzy prostokąty po 8 warstw w sumie.
Podzielić nadzienie migdałowe na trzy równe części.
Zwiń jedną część w kłódkę o średnicy 8,5 cala.
Połóż kłodę obok phyllo, a następnie zwiń, w stylu jelly roll, tworząc linę. Zwiń linę w ciasną cewkę i posmaruj masłem.
Powtórz kroki 3 i 4 jeszcze dwa razy, tworząc kolejne dwie cewki.
Piec cewki na złoty kolor, około 40 minut.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie odkurzyć cukrem cukierniczym.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.