Marokańskie migdałowe wypieki (a Take On M ' hanncha)

Marokańskie migdałowe wypieki (a Take On M ' hanncha)
Marokańskie migdałowe ciastka Phyllo (spojrzenie na M ' hanncha) może być tylko skorupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 779 kalorii, 16G białka, oraz 67 g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 151 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, cukier cukierniczy, kardamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj M ' hanncha-marokańskie ciasto z wężami, Pikantne Wypieki Phyllo, oraz Filo wypieki z orzechami i miodem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do nadzienia: w misce robota kuchennego połącz migdały i cukier cukierniczy i pulsuj aż do grubego posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj cynamon, kardamon, żółtko jaja, wanilię i masło i pulsuj, aż mieszanina stanie się pastą. Nie musi być całkowicie gładka, choć migdały powinny być bardzo dobrze mielone. Przykryć pastę folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
4
Połóż jeden arkusz phyllo na przygotowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
Posmaruj masłem, a następnie złóż na pół wzdłuż, tworząc prostokąt o wymiarach 6 na 8 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Umyj wierzch prostokąta z większą ilością masła, a następnie połóż drugi arkusz filo na górze, umieszczając go tak, aby długa krawędź z jednej strony była wyrównana (nowy arkusz filo powinien zwisać z drugiej krawędzi).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Szczotkuj wyrównaną połowę górnego arkusza phyllo z większą ilością masła i złóż, aby dopasować 6-przez 8 1/2-calowy prostokąt utworzony przez pierwszy. Powinieneś skończyć ze stosem filo o grubości czterech arkuszy. Powtórz z dwoma kolejnymi kawałkami phyllo, aby uzyskać 6-przez 8 1/2-calowy stos phyllo 8 warstw grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Powtórz Krok 3 z pozostałymi 8 arkuszami ciasta, tworząc trzy prostokąty po 8 warstw w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
9
Podzielić nadzienie migdałowe na trzy równe części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
10
Zwiń jedną część w kłódkę o średnicy 8,5 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Połóż kłodę obok phyllo, a następnie zwiń, w stylu jelly roll, tworząc linę. Zwiń linę w ciasną cewkę i posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Powtórz kroki 3 i 4 jeszcze dwa razy, tworząc kolejne dwie cewki.
13
Piec cewki na złoty kolor, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
14
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie odkurzyć cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
15
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia14
Magazyn