Marokańskie Kotlety Jagnięce
Marokańskie kotlety jagnięce to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 1020 kalorii. Na $6.97 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz cebulę, pietruszkę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Kotlety Jagnięce Z Marokańskim Rub, Marokańskie Kotlety Jagnięce Przyprawione, oraz Kotlety Jagnięce Przyprawione Marokańczykiem.
Instrukcje
Wlać olej do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Na gorąco, dodać kotlety jagnięce i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 4 protokół łącznie.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; mieszać często, aż kuleje, o 4 protokół.
Dodaj cynamon i kminek; mieszaj do pachnącego, 1 minutę dłużej. Wymieszać w bulionie, pasta pomidorowa, morele, i garbanzos; doprowadzić do duszenia. Powrót kotlety jagnięce na patelnię.
Przykryć i dusić, obracając kotlety raz, aż morele są pulchne, a kotlety są ledwo różowe w środku (wycięte do testu), 10 do 12 minut.
Ustaw dwa kotlety jagnięce na każdym z czterech talerzy lub w płytkich miseczkach. Łyżka garbanzo mieszaniny wokół mięsa.
Posypać natką pietruszki.