Marokańskie Klopsiki I Kuskus
Marokańskie klopsiki i kuskus to bezmleczne danie główne. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 692 kalorie, 29g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Mieszanka moreli, zmielony cynamon, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Marokańskie klopsiki jagnięce z harissą i kuskusem, Marokańskie pulpety z indyka z cytrusowym kuskusem, oraz Kuskus Marokański.
Instrukcje
Połączyć jagnięcinę, cebulę, harissę i pietruszkę płaską i doprawić, zwinąć w klopsiki wielkości piłki golfowej i smażyć na średniej rozgrzanej patelni, aż coloured.In na ciężkiej patelni smażyć cebulę, czosnek i imbir, aż zmiękną, dodać przyprawy i gotować przez 1-2 minuty
Dodaj pomidory i morele, następnie dodaj klopsiki, dopełnij bulionem i przykryj pokrywką i gotuj 30 minut po 20 minutach dodaj miód i dopraw.
Kuskus umieścić w misce i zalać wrzącym wywarem, przykryć folią i pozostawić na 5 minut, rozetrzeć, aby oddzielić ziarna, następnie dodać posiekane zioła, prażone migdały ,sok z cytryny, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz i wymieszać.
Podawać z pieczywem tostowym pita.