Marokańskie jagnięce kebaby ze złotym kuskusem
Need a dairy free main course? Marokańskie kebaby z jagnięciną ze złotym kuskusem mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 696 kalorii, 40g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka mielonego pieprzu, skórki cytrynowej, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Marokańskie kebaby wołowe z curry kuskus, Raitan i Charmoula Vinaigrette, Kebaby z marokańskiej jagnięciny (lub wołowiny) , oraz Marokańskie Kebaby Z Jagnięciną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić pierwsze 9 składników w średniej misce, aby wymieszać.
Transfer 1/2 Puchar marynaty do małej miski; pokrycie, chill, i rezerwy jako sos fastrygowanie.
Dodać jagnięcinę do pozostałej marynaty w średniej misce; wrzucić do herbu. Marynować 2 godziny w temperaturze pokojowej lub przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Jagnięcinę wyjąć z marynaty. Kostki jagnięce przełożyć na 8 szaszłyków, dzieląc je równo. Morele i kawałki cebuli nawlecz na przemian na pozostałych 8 szaszłykach.
Szczotka wszystkie szaszłyki z niektórych reserved 1/2 Puchar marynaty.
Szaszłyki cebulowo-morelowe posypać solą i pieprzem. Grilluj szaszłyki cebulowo-morelowe, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć, czasami obracając i fastrygując marynatą i przesuwając szaszłyki do chłodniejszej części grilla, jeśli to konieczne, aby morele nie spaliły się, około 10 minut. Grilluj jagnięcinę do pożądanej doneness, obracając od czasu do czasu, około 8 minut dla średnio rzadkich.
Kopiec Złotego kuskusu na półmisku. Top z szaszłyki i podawać.