Marokańskie Ciasto Z Kurczakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marokańskiego ciasta z kurczakiem. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, oliwę z oliwek, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier puder można po tym danie główne z Babeczki z orzechami laskowymi Brownie z kremem z orzechów laskowych jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Kurczak W Stylu Marokańskim, Kurczak po marokańsku w słoiku, oraz Marokańskie Ciasto Z Kurczakiem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkich dużych patelni overmedium ciepła.
Dodaj cebulę i smażyć untiltender, o 10 protokół.
Wymieszać z cynamonem, imbirem, kurkumą i szafranem; wymieszać 1 minutę.
Posypać mąką; wymieszać 1 minutę.
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia.
Posypać kurczaka zsól; dodać do mieszaniny bulionu. Delikatnie dusićchicken odkryte aż gotowane przez, zmniejszenie ciepła, jeśli to konieczne, aby zapobiegaćwał, o 20 protokół. Wymieszać z rodzynkami. Odstawić na bok, aż kurczak będzie wystarczająco chłodny, aby go utrzymać.
Przełożyć kurczaka na talerz. Shred chickencoarsely i wrócić do patelni. Jeśli sos jest w sosie, dusić na średnim ogniu, aż do sosu kurczaka gęsto. Wymieszaj kolendrę i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.Chłodne wypełnienie całkowicie. DO AHEAD: można bemade 2 dni do przodu. Cover; chill.
Migdały drobno zmielić, cukier puder, 1/2 łyżeczki grubej soli i cynamon w mini procesorze.
Stos 10 arkuszy phyllo na powierzchni roboczej.Odwróć 9-calowe szklane naczynie na stos.
Przekrojone naczynie przez phyllo, robiąc 10-calowe Naboje.
Usuń naczynie. Pokrowiec okrągły z folią i wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Pędzel samo danie ciasto z roztopionym masłem.
Na powierzchnię roboczą ułożyć 1 kulkę; posmarować masłem i posypać skąpą 1 łyżką migdałów. Top z innym phylloround, pędzel z masłem i posypać 1 łyżka migdałów. Powtórz układanie z 3 kolejnymi rundami filo, masłem, andalmonds. Dopasuj stos phyllo do przygotowanego piedish.
Posmaruj masłem. Łyżka wypełniająca nawet ponad.
Umieścić 1 nabój phyllo na powierzchni roboczej.
Posmaruj masłem i posyp skąpymi migdałami 1 łyżka. Top z innym phylloround, pędzel z masłem i posypać 1 łyżka migdałów. Powtórz z 2 rundami phyllo, masłem i migdałami.
Placestack na szczycie wypełnienia; top z pozostałym filloround. Włóż krawędzie.
Mżnij więcej butterover top.
Wytnij 4 szczeliny przez górny stos phyllo, aby umożliwić ucieczkę pary. Czy do przodu: może być 6 godzin do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia.
Piec, aż filo będzie złote, a nadzienie nagrzewa się przez około 40 minut. Chłodne 15 minut.