Marokańska Zupa pomidorowo-ciecierzycowa z kuskusem
Marokańska Zupa pomidorowo-ciecierzycowa z kuskusem to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 388 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga soku z cytryny, pasty harissa, bulionu warzywnego i cebuli. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 267 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Marokańska Pomidorowa Zupa Kuskus Z Ciecierzycy, Zupa niedzielna + Marokańska zupa z ciecierzycy i kuskusu, oraz Marokańska Sałatka z kuskusem i ciecierzycą.
Instrukcje
Do miski wrzucić kuskus, doprawić solą i pieprzem i wymieszać z 1 łyżką oleju.
Zalać wystarczającą ilość gorącego wywaru, aby przykryć i przykryć miskę folią spożywczą i odstawić.
Resztę oleju rozgrzać w rondlu i gotować cebulę i marchewkę delikatnie przez 8 minut, aż zmiękną.
Dodać czosnek i imbir i gotować przez 2 min więcej, a następnie mieszać w ras El hanout i harissa i gotować przez kolejną minutę.
Wlać pomidory i bulion i wszystko dobrze wymieszać. Doprawiamy, dodajemy ciecierzycę i wszystko delikatnie dusimy przez 20 min, aż lekko zgęstnieje, a następnie wyciskamy cytrynę.
Odkryć kuskus i puchnąć widelcem. Łyżka zupy do miski, na wierzch każdej kopiec kuskus, rozsypać kolendrą i podawać z dodatkową harissą dla tych, którzy chcą.