Marokańska przyprawiona jagnięcina z Harissą wymaga około 45 minut od początku do końca. Za 1,26 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 15g tłuszczu i w sumie 235 kalorii. Jeśli masz pod ręką nasiona kolendry, ziarna pieprzu, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Harissa Przyprawiona Marokańska Owsianka, Grillowana Harissa-marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym, oraz Harissa-Przyprawione Kotlety Jagnięce.
Instrukcje
1
Rozgrzej grill lub patelnię grillową. Alternatywnie Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Posmaruj oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem i lekko grilluj z 1 strony. Schłodzić i przechowywać w zamkniętym pojemniku, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Połącz harissę, śmietanę, połowę skórki z cytryny i połowę soku z cytryny w małej misce.
Jeśli potrzeba więcej cytryny, dodaj resztę skórki i / lub soku. Umieścić w squeeze butelki dla łatwego montażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z Cytryny
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. obficie posmaruj ruszty jagnięce mieszanką przypraw, solą i pieprzem. Bądź ostrożny z pieprzem, ponieważ w mieszance przypraw jest pieprz. Wokół jagnięciny powinna być równa warstwa przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
8 (U-12) Krewetek
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Podgrzej kilka łyżek oliwy z oliwek na bardzo dużej patelni na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodaj stojaki jagnięce i podsmaż na dużym ogniu, aby utworzyć skórkę z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Montaż: pokrój jagnięcinę na plastry o grubości 1/4 cala jak najbliżej kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
11
Połóż kawałek jagnięciny na plasterku bagietki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
12
Dodaj kroplę harissy (pamiętaj, że jest ostra), a następnie zakończ cienką julienne suszonej moreli i gałązką trybuli. Aby uzyskać dodatkowe przyprawy, dodaj odrobinę soli i kroplę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Morele Suszone
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Trybula
Harissa
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
13
Na płytkiej patelni do smażenia opiekaj wszystkie przyprawy na średnim ogniu. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zmielić w młynku do Kawy na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso Szampan Różowy Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty z wybuchowymi aromatami i smakami. Najlepiej podawany schłodzony (36-40 stopni F), ten szampan ma aromaty i smaki jaśminu i mandarynki uzupełnione czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym wykończeniem!