Marokańska Dynia maślana, ciecierzyca i komosa ryżowa Tagine

Marokańska Dynia maślana, ciecierzyca i komosa ryżowa Tagine
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać marokański dyni, ciecierzycy i Quinoa Tagine spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,86 zł za porcję. 2378 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka harissa, kolendra, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Marokański Tagine z ciecierzycy z Quinoa kuskus, Marokański Dyni I Słodkie Ziemniaki Tagine, oraz Marokańska zupa z ciecierzycy i dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości, o 5-7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj czosnek, imbir, kurkuma,kminek, kolendra, cynamon, i pieprz cayenne i saute aż pachnące, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
KurkumaKurkuma
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodaj quinoa, bulion, ciecierzyca, harissa, miód, rodzynki, oliwki, konserwowana cytryna, sól i pieprz, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
HarissaHarissa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Dodać dyni i nadal gotować, pokryte, do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
6
Wymieszać w kolendrze i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn