Marmolada Truskawkowa
Marmolada truskawkowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przyprawami. Jedna porcja zawiera 74 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 80. Za 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Dzień Matki. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga sody oczyszczonej, płynnej pektyny owocowej, truskawek i pomarańczy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Marmolada Truskawkowo-Cytrynowo-Limonkowa, Marmolada pomarańczowa-babeczki z ricottą z lukrem z Marmolady, oraz Sekretny składnik (Marmolada): Marmolada i śmierdzące kanapki z serem.
Instrukcje
Obierz zewnętrzną warstwę pomarańczy i cytryn; odstawić.
Usuń białą błonę z owoców i wyrzuć. Odłóż owoce na bok. Posiekać Skórki; umieścić w dużym rondlu.
Dodaj wodę i sodę oczyszczoną; przykryj i zagotuj. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Tymczasem sekcja pomarańcze i cytryny, rezerwując sok.
Dodaj owoce i sok do rondla; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodaj truskawki. Zmierz owoce; włóż 4 szklanki do rondla. (Jeśli masz więcej niż 4 filiżanki, wyrzuć dodatkowe; jeśli mniej, dodaj wodę do równych 4 filiżanek.)
Dodaj cukier i dobrze wymieszaj. Gotować bez przykrycia przez 5 minut.
Zdjąć z ognia; dodać pektynę. Mieszaj przez 5 minut, aby ostygnąć; odtłuść pianę. Ostrożnie włóż kadzi do gorących pół litra słoików lub pojemników do zamrażania, pozostawiając 1/4 cala. przestrzeń nad głową.
Usuń pęcherzyki powietrza; wytrzyj rozdarcia i wyreguluj pokrywki. Przetwarzaj przez 10 minut w puszce z wrzącą wodą lub przechowuj w zamrażarce.
Podawać z tostami lub herbatnikami.